Roques suïsses
Ahir a la tarda vaig anar al Taller de bombons organitzat per Sabores Taller de cuina on en Marc Rodellas ens va ensenyar com treballar la xocolata i vam fer algunes cosetes super bones., entre les quals vam aprendre com fer les roques suïsses
Les hem fet de xocolata amb llet i palets d’ametlla caramelitzats, però admet altres combinacions: xocolata blanca o negre, altra mena de fruits secs, arrós inflat (crispies)…
Per caramelitzar els palets d’ametlla necessitarem:
200 gr de palets d’ametlla
50 gr de sucre llustre
10 gr de mantega
Es posa l’ametlla i el sucre en un pot i es va removent poc a poc i sense parar fins que s’hagin caramelitzat. Quan estiguin ja fetes, ho retirarem del foc i afegirem la mantega a bocins.
Ho remenarem per que es fongui i posarem la barreja sobre paper de forn, ben repartit per a què es refredi.
Per a fer la roca suïssa, ens caldrà
375 gr de palets d’ametlla caramelitzats
215 gr de xocolata amb llet atemperada (200 si és negra i 225 si és blanca)
Es barreja tot junt dins d’un bol i es van posant sobre làmines de plàstic (dossier d’oficina) fent petites muntanyetes.
I a la Banda sonora, una d’aquelles cançons que em fan començar a moure els peus sense poder parar: The Right Thing dels Simply Red. La música dels carnavals de l’escola.