Tataki de vedella

Tataki de vedella

El tataki és una manera de preparar la carn o el peix amb molt poca cocció i acompanyat de salsa. Podríem dir que és el carpaccio japonès. Es pot fer de tonyina com podem veure en la recepta de El món de Juju, però en aquest cas l’hem fet de vedella  (Gyu no Tataki).

Necessitarem
1 tall de vedella (tall rodó o crostó)
Sal i pebre
Oli per fregir

Primer prepararem la carn. La salpebrarem de forma abundant i la deixem reposar per que vagi penetrant el condiment.

La saltejarem amb oli a foc fort per que es torri l’exterior. Quan estigui torrada, la posarem en un bol amb aigua i gel per aturar la cocció. Es deixa refredar i es talla a làmines fines amb un ganivet

Per preparar la salsa, necessitarem vinagre d’arròs, salsa de soja i suc de llimona. Ho barrejarem al nostre gust

Per a decorar el plat, tallarem en juliana la ceba tendra i ratllarem el gingebre. I aquí ho tenim ja muntat

I per un plat d’una senzillesa brutal, una versió descarnada de I will survive amb la veu increible de a Petra Magoni acompanyada de Ferruccio Spinetti a Música Nuda.