Roses de poma
A Catalunya, Sant Jordi és sinònim de roses vermelles i de llibres. Per això, davant la proposta de les amigues del Enfogona’t! de fer alguna recepta relacionada amb la festivitat, se m’han acudit aquestes roses de poma, embolcallades amb pasta fullada com si fos un llibre. M’he inspirat en la recepta de Rosas de hojaldre y manzana que ha fet Ana en su cocina i també les Apple Roses de Having Fun in the Kitchen.
Ens caldrà:
1 làmina de pasta de full
2 pomes Fuji (o Royal Gala)
2 cullerades de sucre
1 cullerades de suc de llimona
250 ml d’aigua
Colorant alimentari vermell
2 cullerades de sucre glass
Sucre moré per empolsinar
Opcional
1 culleradeta de canyella
1/2 culleradeta de pell de llimona ratllada
Pelem i tallem les pomes a grills, vigilant que la part interior sigui mes estreta que l’exterior. (si no, no aconseguirem l’efecte “rosa”). Els deixem en remull uns 10 minuts amb l’aigua, les 2 cullerades de sucre, un raig de llimona i unes 10 gotes de colorant alimentari vermell. Desprès es couen al microones uns 3,5 minuts a potència forta. Es treuen del líquid, s’escorren desseguida, i es deixen refredar sobre paper absorbent.
Estirem la làmina de pasta de full i s’espolsa amb el sucre llustre. Si volem es barreja amb canyella i la pell ratllada de la llimona.
Es tallen tires d’uns 2 cm d’ample. Es col·loquen els grills de poma encavalcats, superposant l’un a sobre l’altre tota la tira. S’enrotlla i es tanca el final amb una gota d’aigua.
Es posa una mica de sucre dins de motllos de silicona per a magdalenes i es col.loca el rotllet a dins. S’empolsina amb sucre morè i es cou al forn uns 20 minuts a 180º
I si volem roses de pitiminí, no hi posem colorant:
Que la gent que us estima us regali roses, mentre sona The Rose cantada per Bette Midler. Bon Sant Jordi !