Arròs amb escalopa de porc i ou (Katsudon)
Encara tenia als pendents l’altre recepta del Taller de cuina japonesa: un d’aquells bols d’arròs i carn que fan un àpat sencer, com el Oyakodon que vam fer el taller passat
4 filets de carn magra de porc
Sal i pebre
Farina blanca
2 ous
Sal i pebre
Farina blanca
2 ous
Panko (pa ratllat japonès)
1 ceba
100 ml d’aigua
2 cullerades de salsa de soja
2 cullerades de sake
1 cullerada de sucre
Arròs blanc
Salpebrarem i arrebossarem la carn magra amb farina blanca, ou batut i panko. La fregim amb oli vegetal i la deixem refredar sobre paper absorbent de cuina.
Tallem la ceba a mitges llunes i la coem en una paella amb el sake, l’aigua, la soja i el sucre. Quan ja està gairebé cuita, hi afegim l’escalopa tallada a tires i la deixem sofregir una estoneta. Hi afegim els ous batuts que hem fet servir per arrebossar la carn i deixem que tot quedi ben lligat
A banda, preparem arròs blanc a la japonesa com vaig explicar a la recepta del hosomakis i uramakis
Se serveix en un bol amb una base d’arròs, i la carn, la ceba i la salsa per sobre.
I a la banda sonora d’avui, un homenatge a Steely Dan: Josie (Aja, 1977)