Boletes en bol amb menta
L’aniversari del meu amic Fred és a finals de juliol. Ho celebrem amb un sopar (o dinar) a l’aire lliure que d’alguna manera “inaugura” les vacances. Aquest any hem decidit junts el menú (japo, és clar !), però el postre ha estat una sorpresa per a ell: una macedònia refrescant i diferent.
Al blog de Webos fritos he vist com fer un bol de gel amb flors i jo he pensat que una versió amb fulls de menta seria una bona manera de presentar la macedònia. I aprofitar per incloure la recepta a la convocatòria d’agost de les Memòries d’una cuinera
Per a fer el bol de gel
Necessitarem dos recipients de la mateixa forma, però un mes petit que l’altre. Posem un dit d’aigua al recipient gran i posem també les fulles de menta. Ho deixem gelar durant un parell d’hores.
Passat aquest temps ho traiem del congelador, encaixem el recipient mes petit, hi posem pes a dins (pèsols congelats o una conserva) i omplim el marge entre un i altre amb aigua. Afegim fulles i branques de menta i ho posem de nou al congelador un minin de 12 hores. Per la presentació, passem aigua calenta per a desenmotllar-ho
Boletes de fruita
1/2 meló (del tipus que ens agradi més: gal.lia, cantaloup, pell de gripau, groc….)
1/2 síndria
2 llimones
sucre al gust
Fulles de menta
Fem boletes de meló i síndria. Hi posem suc de llimona, sucre i fulles de menta i ho deixem macerar de 4 a 5 hores abans de servir.
Traiem el bol de gel del congelador i servim la macedònia. I retirem el bon depressa abans que es fongui amb aquesta calorassa !
I avui, una d’aquelles cançons -què voleu que us digui ? – sempre venen de gust: Time after Time de la Cyndi Lauper ( She’s So Unusual, 1984) [La “Sindi Lópes” que li deia en Joan..]