Magdalenes de iogurt i granet d’ametlla
Tenia iogurt grec a la nevera, mig paquet d’ametlles crues i pelades i moltes ganes d’estrenar els motllos a topets que em va dur en Josep Anton de Londres. Vas buscar a la xarxa i al blog De la cuina a taula vaig trobar una recepta genial que, al seu torn, havia agafat de El món de Juju.
Els motllos són molt “xaxis” i les magdalenes boníssimes. Me’n van sortir 18 de ben esplèndides que es van volatilitzar en menys de 24 hores. Us les recomano.
Ens caldran:
3 ous
250 g de sucre
1 iogurt natural (125 gr)
50 ml d’oli d’oliva
375 g de farina
1 sobre de llevat Royal
50 ml de llet
1 cullerada d’essència de vainilla
50 g d’ametlla trituradeta
Blanquegem els ous i el sucre fins que doblin el volum. Afegim el iogurt, la farina i el llevat i ho barregem fins que quedi una massa homogènia.
Barregem la llet i l’essència de vainilla i ho acabem de remenar fins que quedi ben lligat. Ho deixem reposar com a mínim una hora a la nevera.
Omplim els motllos unes 3/4 parts i els posem dins d’una base de silicona per que no perdin la forma. Els empolsem amb sucre i amb el granet d’ametlla.
Els coem uns 25/30 minuts en el forn prèviament escalfat a 180ª
Per la Banda Sonora d’avui, no calen masses explicacions: Be Still My Heart de la Silje Nergaard (At First Light, 2001)