Pates de formatge, de salmó, d’oliva negra i de bolets
Aquest dissabte hem tingut festeta familiar i jo em vaig oferir a ajudar a preparar el berenar de celebració. Per a fer-ho he comptat amb la inestimable ajut del magnífic Webos Fritos, que a més de tenir unes receptes fantàstiques, les comparteix i respon desseguida si li envies un correu demanant algun aclariment. Públicament vull donar les gràcies, no nomes pels continguts que són boníssims, sinó per la seva amabilitat i bona disposició. Gracies Su !
Així doncs he preparat quatre tipus de patés per a tots els gustos: de formatge, de salmó, d’oliva negra i de bolet. Acompanyats de torradetes han estat els protagonistes de la jornada, juntament amb aquest personatge baixet que no ha parat en tota la tarda !
Paté de formatge i nous
175 gr de formatge manxec semicurat
175 gr de formatge blau
200 gr de Philadelfia (o un altre formatge per untar)
150 gr de llet Ideal
12 nous a bocins (i unes quantes a mitges per guarnir)
Es barregen tots els ingredients amb el Minipímer i després les nous a bocins.(Font: Paté de queso y nueces)
Paté de salmó
200 gr de salmó fumat
150 gr de formatge per untar
1/2 ceba tendra
1 cogombret (optatiu)
Simplement es tritura tot junt i es guarda a la nevera. Es pot guarnir amb rodanxes de cogombret o unes tàperes. (Font: Paté de salmón ahumado)
Paté d’oliva negra i anxova
150 gr d’olives negres desossades
10 anxoves (jo les he agafat de l’Escala , per fer país
1/2 ceba tendra
2 rovells d’ou cuits
1/2 cullerada sopera d’oli d’oliva
1 polsim de pebre negra mòlt
1 cullerada sopera de formatge per untar (optatiu)
(Font: Paté de aceitunas negras y anchoas)
Paté de bolets
En aquest cas, he partit de la recepta del Paté de bolets dels amics de Els Fogons de la Bordeta, però l’he simplificat força.
1 ceba petita
1/2 kg de xampinyons
50 gr. de ceps secs
150 ml de llet Ideal
pa ratllat
Tallarem la ceba fineta i l’ofeguem amb una mica d’oli a foc ben baix. Quan comença a estar transparent, hi afegim els xampinyons pelats i tallats a quarts i els ceps que haurem deixat en remull almenys 1/2 hora en aigua tèbia. Ho salpebrem i ho deixem coure a foc mitjanet fins que s’evapori tota l’aigua.
Un cop cuits ho triturem amb el minipimer afegint la llet Ideal i pa ratllat fins que agafi la textura desitjada. Hem de pensar que la llet Ideal espesseix quan es refreda. El desem a la nevera perquè agafi la textura desitjada i el servirem guarnit, per exemple, amb unes avellanes.
I a la Banda sonora una canço d’aquelles que et fan posar de bon rotllo i que et fan passar el malhumor: Bloody Well Right dels Supertramp (Crime of the Century, 1974)