Mousse de xocolata blanca i mascapone
En el taller del Caprabo, on vaig coincidir amb la vella guàrdia de mestres de Sagrada Familia:), la Mireia ens va ensenyar un postre boníssim: una mousse de xocolata blanca i mascarpone amb maduixes al pebre
Però com que tenia un mango fantàstic, regal de La fabrica de cemento, he pensat que l’acidesa del mango lligaria d’allò més bé amb la dolçor de la mousse. I he posat fil a l’agulla.
Necessitem
180 gr de xocolata blanca (una presa de xocolata Nestlè postres blanc)
100 gr de mascarpone
150 gr de nata líquida (35% de matèria grassa)
1 clara d’ou
Posem a fondre la xocolata o bé al bany maria o al microones. En aquest cas, hem de vigilar que no es cremi amb tandes de 30 segons i anar remenant entre tanda i tanda fins que quedi ben desfet. Deixem que s’atemperi una miqueta i es barreja amb el mascarpone que haurem deixat a temperatura ambient. (si hi ha massa diferència de temperatura, es tallarà la barreja)
A banda semi muntem la nata amb les varetes (si es munta massa, la mousse quedarà massa compacta) i la clara d’ou que també haurem tingut a temperatura ambient.
Ho barregem amb el mascarpone i la xocolata amb una espàtula de silicona amb moviments suaus. Ho posem en copes individuals i ho deixem a la nevera fins a l’hora de servir.
Podem acompanyar-la amb dauets de mango, maduixes o qualsevol altra fruita una mica àcida
I per la banda sonora una canço dolça i àcida alhora: Kiss en la versió del Tigre de Gal·les (Tom Jones). Wow!