Crestes d’espinacs amb ricotta
De veritat: aquest cop és feina zero. No costen gens de fer. Fins i tot la Roser, la meva carnissera a qui no li agraden els espinacs les ha trobat bones…vaja que ho tenen tot.
I que necessitem?
Un paquet de pastes per crestes de La Cocinera
Un kilo d’espinacs frescos o 400 gr de congelats
Panses i pinyons al gust
Una tarrina de ricotta (o 250 gr de mató)
Bullim els espinacs com en tinguem costum. A mi m’agrada fer-los al vapor. Un cop cuits al dente, els deixem escòrrer
En una paella saltegem els pinyons i les panses. Quan comencen a agafar color hi afegim els espinacs ben talladets i ho sofregim alhora. Apaguem el foc i ho deixem atemperar.
Llavors afegim la ricotta i ho barregem ben bé per aconseguir el farcit de les crestes.
Anem farcint les crestes amb la massa d’espinacs, les tanquem per la meitat i fem les voretes amb una forquilla.
Es poden fregir en oli calent, però a mi m’agrada coure-les al forn perquè queden menys olioses. Si voleu les podeu pintar amb ou batut per que agafin color.
Per la Banda sonora una peça d’Harmonium: Verd, com els espinacs, com la granota Gustau, com els dòlars…no és facil ser verd.