Broquetes de botifarra i pera
Diuen que un dels trets característics de la cuina catalana és la combinació del dolç i el salat. Hi han molt exemples de plats que barregen tall i fruita: ànec amb peres, pollastre amb prunes o pomes farcides de carn.
Les broquetes que proposo pel repte de Memòries d’una cuinera del mes de maig s’inscriuen en aquesta tradició. Ben senzilles de fer, sòn boníssimes.
Necessitem
1 butifarra crua de qualitat com la de les Xarcuteries Margarit
1 pera Conference grossa
2 cullerades de sucre moré
Una mica de mantega
Coem la butifarra com en tinguem costum. Jo les acostumo a coure en una paella en fred barrejant oli i aigua i deixant que, un cop evaporada l’aigua, es torri amb l’oli. Un cop cuita, la tallem a rodelles.
Pelem la pera, li treiem el cor i la tallem a daus. En un pot fem fondre la mantega, hi afegim el sucre i els daus de pera. Ho deixem caramelitzar a foc ben lent.
I ja està. Muntem la broqueta intercalant un tall de botifarra i un de pera caramelitzada.