Gelat de figa
I em besa l’aire, sense cap fressa ni cap flama,
i ara prenc una figa, ara prenc un glopet.
Mig kilo de figues
150 gr de sucre
3 ous
200 ml de nata liquida
Pelem i tallem les figues a quarts i les deixem macerar com a mínim 4 hores amb un bon raig de llimona i un parell de cullerades soperes de sucre
Passat aquest temps, separem les clares i els rovells d’ou. Batem els rovells i el sucre fins que dobli el volum i afegim la nata líquida mica a mica. Aquesta barreja la posem a escalfar a foc baix evitant que arrenqui el bull i l’anem remenant fins que espessi.
Un cop feta, la deixem refredar una mica i afegim les figues triturades amb el seu propi suc. Ho barregem de nou i finalment hi incorporem les clares muntades.
Ho deixem refredar a la nevera. Un cop esta ben fred, ho posem a la geladora i en fem gelat.
Es pot servir acompanyat de fruits del bosc, galeta o fins i tot, d’un rajolí de xocolata.
Per la Banda Sonora una peça mandrosa que ens diu que millor quedar-nos a l’ombra quan fa aquesta calor inclement. Stay in the Shade del cantautor José Gonzalez. Si no el coneixeu, val la pena.