Col llombarda alemana (Rotkohl)
Tornem amb la segona entrega de les Pfefferkorn’s Rezepten: endavant Isabel !
Diuen que el dimarts començarà la tardor de veritat. Aquesta preparació és
perfecta pels dies de fred i per les festes de Nadal. Es pot acompanyar de
puré de patates casolà i per bròquil o pèsols. Una bona varietat cromàtica!
Necessitem:
- 1 col lombarda d’un kg. aprox
- 1 poma gran Golden o altra varietat que no sigui àcida
- 5 cullerades de mantega o margarina o també oli d’oliva
- Una mica de sucre (mitja cullerada de café)
- 2 claus
- 1 cullerada de postre de sal
- Mitja cullerada de postre de pebre blanc
- 2 cullerades de vinagre
- 2 tasses d’aigua
- 1 tassa de vi negre (o blanc)
La prepararem:
- Trèiem les fulles exteriors de la col.
- Tallem els quarts i tallem la base blanca.
- Partim la poma , trèiem les llavors i la tallem un làmines
- Pelem la ceba, la tallem en dues meitats i li clavem els claus
- Posem la mantega, margarina o oli a una cassola gran
- Afegim la col i la poma i les escalfem
- Incorporem el sucre i les cebes, la sal, el pebre, el vinagre i les dues tasses d’aigua sobre la col
- Ho tapem i la deixem uns 45 min a foc lent
- Apartem la ceba i hi aboquem el vi