Flam de castanyes
He adaptat les receptes del Puding de castanyes de La cuina de casa i del Flam de castanyes de Cuina amb compte.Però, as usual, ho he versionat a la meva manera.
Necessitem:
150 grams de sucre
3 ous
500 ml de llet
Vainilla en essencia o sucre avainillat. Es pot substituir per canyella o un altre aromatitzant
Caramel líquid:
Dues cullerades de sucre blanc, unes gotes d’aigua i una mica de suc de llimona
A banda posem a escalfar la llet amb el sucre i la vainilla. Quan arrenqui el bull ho parem i ho deixem infusionar. Hi afegim les castanyes pelades i deixem que arrenqui de nou el bull. Ho deturem i ho passem pel minipimer de manera que les castanyes quedin en forma de puré i barrejades amb la llet. En cas que no disposem de castanyes ja torrades, les hem d’escaldar prèviament per a pelar-les amb facilitat i les coem dins de la llet ensucrada fins que siguin toves.
Barregem tota aquesta preparació amb els ous batuts i ho aboquem dins del motlle que prèviament haviem preparat amb el caramel.
El podem servir amb nata o una bola de gelat d’acompanyament. .