Saltat d’arròs amb cranc
Necessitarem
2 cullerades soperes d’oli
1 gra d’all picat
un pessic de sal
un ou
120 gr d’arros gessamí (o basmati) cuit al vapor
una culleradeta de salsa de soja
una culleradeta de salsa d’ostres
un pessic de sucre blanc
una cullerada sopera de ceba picada finament
una cullerada de pastanaga picada finament
100 gr de carn de cranc esmicolada (podeu fer servir surimi)
Com a guarniment
una culleradeta de fulles de coriandre picats
una rodanxa de llima
mitja pastanaga petita, tallada a rodelles i fregida
Primerament, coem l’arros al Rice & Grain Cooker, segons la taula de cocció. Per a 120 gr d’arròs aromàtic, necessitarem 350 ml d’aigua i ho courem 11 minuts al microones a potencia de 800W (jo ho vaig fer a 900W i ho vaig coure 10 minuts). Ho vaig deixar reposar tres minuts fora del microones i ho vaig remenar amb una espàtula de silicona.
A banda, escalfem l’oli en un wok i sofregim l’all amb el polsim de sal, fins que l’oli s’aromatitzi i els bocins d’all estiguin daurats. Trenquem l’ou al wok i el remenem fins que la clara qualli. Llavors rebentem el rovell i seguim remenant fins que sigui cuit
Afegim l’arros, afegim la cullerada de salsa de soja, de salsa d’ostres i el sucre i ho anem remenant a foc baix. Afegim la ceba picada, la pastanaga i la carn de cranc esmicolada i ho deixem coure uns dos minuts mes.
A l’hora de sevir-lo el podem guarnir amb fulles de coriandre picades, una rodanxa de llima i pastanaga a rodelles finetes.
I el maridatge proposat per la Paloma és un CORCOVO rosado de la D.O. Valdepeñas. “Goloso y fresco, elaborado con uva syrah y tempranillo”
A la Banda sonora, avui em ressona al cap una cançó preciosa i trista del gran mestre Nyman: Diary of Love, el tema principal de la película The End of the Affair. (1999)