Fideus negres amb caldo Aneto

Fideus negres amb caldo Aneto
Aquest post vol pagar un deute moral que fa temps que tinc pendent. El mes de març d’enguany, la Revista Cuina i Caldos Aneto varen convidar a una bona pila de bloguers a Alimentària 2014. A més de tenir un passi obert pels cinc dies que durava la fira i poder gaudir de totes les novetats i productes que s’exposaven, vam tenir una especial i càlida acollida a l’estand d’Aneto, on vam gaudir d’un taller de fotografia gastronòmica i ens van obsequiar amb una bossa plena de regals que, entre altres contenia un davantal personalitzat amb el nom de cada blog !!!  Podeu llegir la crònica de la Mon i de la Marina que ho expliquen la mar de bé.

En la visita a l’estand ens van convidar a visitar la seva fàbrica per comprovar que tot el que explicaven sobre el seu caldo era cert i un dilluns de maig vam agafar el tren la Món d’April’s Kitch, la Isa Darna de Recetas y Sonrisas i jo i cap a Artés falta gent ! La visita va ser espectacular i tot el que pugueu imaginar sobre els processos de producció dels brous d’Aneto quedarà curt davant la realitat. No voldria repetir el que la Món i la Isa van explicar magníficament en les seves cròniques (Cuando la calidad es un proyecto de vida i Visita a la empresa de caldos Aneto) però si voldria expressar públicament el meu agraïment per la seva amabilitat constant i la meva admiració per la seva honesta manera de treballar i entendre l’alimentació.

Però he pensat que la millor manera d’expressar el meu agraïment era precisament fer una recepta amb alguns dels brous amb que ens van obsequiar. I per començar, m’he animat a fer uns a fideus negres amb el brou especial per a fideuà d’Aneto

Necessitarem
1 litre de brou per fideuà Aneto
250 gr de fideu ratllat de tinta (núm 2)
Una mica d’oli d’oliva
Un grapat generós de cloïsses

Sofregim els fideus en una paella fins que canviïn de color i estiguin torrats.  Afegim el brou Aneto bullint que cobreixi els fideus i ho deixem bullir a foc fort. Si falta  brou e podem anar afegint, procurant sempre que estigui bullint per no tallar la cocció. Quan faltin cinc minuts per acabar afegim les cloïsses ben netes i deixarem que s’obrin amb la pròpia calor de la fideuà.

Ho podem servir acompanyat amb allioli

La fideuá pinta de miedo!!! Creo que le puede ir muy bien un blanco de Sumarroca elaborado con uva Xarel.lo y que tiene crianza sobre lías. Esta forma de elaboración hace que el vino tenga más cuerpo y estructura y una textura glicerinada en boca, además alarga la vida del vino que sale al mercado más tarde de lo que sería lo normal en un blanco joven. De hecho el SUMARROCA XAREL.LO es una añada 2012 y la 2013 no está todavía en el mercado. Al tener estas características es un vino que le irá perfectamente a la fideuá. ¡A disfrutar!

A la Banda Sonora , despres d’un dia de tempesta, ve de gust escoltar After the Storm dels Mumford & Sons (Sigh No More, 2009)