Pollastre al cava
La recepta d’avui és un préstec. Fa molt, molts, molts anys ens vam conèixer en un viatge a l’Índia, on els nostres pares ens van arrossegar. Aquell adolescent reservat que mirava amb una certa displicència a la seva germana petita i a mi que anava en “pack”, s’ha convertit en una persona sensible i intel·ligent a qui he tingut el plaer de retrobar ( i conèixer) gràcies a Facebook (algunes coses bones tenen les xarxes socials !). Un dia, va publicar la recepta del dinar familiar que estava preparant i em va semblar tan bona i fàcil que li vaig demanar permís per reproduir-la. I com era d’esperar, va acceptar amablement. Moltes gràcies, Salvador, per compartir-la !
Necessitarem
1 pollastre a octaus
Xampinyons
Trufa (si en tenim)
Cava
200 ml de nata liquida
En una cassola de ferro colat posem un parell de cullerades d’oli d’oliva i salpebrem i daurem el pollastre per totes bandes. Podem afegir una culleradeta de farina per espessir la salsa.
Afegim els xampinyons (frescos, of course) tallats per la meitat i una mica de trufa rallada. Quan ja comencen a agafar una mica de color, ho cobrim amb cava. Constatació: no fem servir caves barats (ni vins) per cuinar. Com mes bo sigui el cava millor serà el resultat. Es de calaix, no ?
Ho deixem coure a foc lent fins que el pollastre sigui ben cuit. I llavors, un parell de minuts abans de menjar, hi posem la crema de llet i ho deixem coure tot junt un parell de minuts. Si fem el pollastre amb antelació, l’ha afegim uns minuts abans de l’hora de coure. I ja està !
A la Banda Sonora d’avui sona una cançó que m’acompanya insistentment des de fa uns dies. True Colors en la versió de Cindy Lauper o la de Phil Collins. Les dues estan molt bé.