Sopa hindú de llenties vermelles (Masoor Dahl)
Com diu una amiga blocaire, l’Olga: #esqueensagradaembolicarnos!!! Doncs si. Com que aquest blog vol ser un lloc de trobada d’amics i sempre estic a punt per enredar-me a noves coses, no vaig poder resistir-me a la proposta de la meva amiga la Dra. Margarita Legorburu de fer un cop al mes un post doble i enllaçat. Des del seu blog la Marga ens parlarà de les propietats per la salut d’un aliment en concret i jo fare una recepta saludable amb el mateix ingredient
100 gr de llenties vermelles (1/2 got)
750 ml d’aigua (3 gots)
1/2 culleradeta de cúrcuma
2 tomàquets madurs
1 cullerada sopera d’oli d’oliva
1/2 culleradeta de comí mòlt
1/2 culleradeta de sal
Un grapat de cilantre fresc picat (opcional)
En primer lloc, rentem i deixem en remull dues hores les llenties. Un cop ha passat aquest temps, les escorrem i les posem en una cassola amb el 3 vasos d’aigua i la cúrcuma. Les farem coure durant 15 minuts
Passat aquest temps, afegirem els tomàquets pelats i tallats a bocins, ho removem i ho coem 5 minuts mes.
A banda escalfarem l’oli en una paella i hi barrejarem el comí molt. Ho deixarem integrar durant 10 segons i abocarem aquest oli amb comí al guisat de les llenties. Ho remenarem tot i la sopa ja estarà llesta per servir.
Ho guarnirem amb el cilantre picat i l’acompanyarem de pa naan , que és un pa pla sense llevat i que es cou en les parets del forn tandoori
A la Banda Sonora d’avui una canço que ens porta a la psicodèlia, quan els nois de Liverpool van descobrir-nos la Índia: Lucy in the Sky with Diamonds. Aquesta és una d’aquelles cançons que ha estat versionada per tot Cristo. Aqui en teniu una àmplia mostra: la versió de Sir Elton John , la de Bono & the Edge, una a ritme de bossa nova amb la veu de Rita Lee, una versió fantàstica de Natalie Cole, un rarity de William Shatner i Leonard Nimoy, els inoblidables Capità Kirk i Mr. Spock de l’Enterprise, una anada de pinça de Neil Young, una versió irreverent de Frank Zappa, i una de The Black Crowes.