Lactium 2015
La nostra mestra va ser l’Angelina Garcia, formadora de l’Aula de cuina de l’Ajuntament de Vic, gran cuinera i una persona encantadora que en un tres i no res, i lluitant contra tota mena d’adversitats (forns que no escalfen prou, ajudants “patosos” que esclafen pastissos, un sol de justícia….) va superar amb nota tots els reptes sense perdre el somriure ni per un instant. Vam preparar una carlota de formatge, una coca salada, un flaó eivissenc i un pastis de formatge amb fruites i realment és difícil decidir quin va ser més bó.
Col.lectiu Osona Cuina i que han estat cuinats i servits pels alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona. Vam poder tastar:
- Patates amb maionesa de tòfona /Sambucus (Manlleu)
- Caneló de carn amb trompeta / Restaurant Torres Petit (Manlleu)
- Enciam brut / Ca l’Ignasi (Cantonigros)
- Papada a baixa temperatura amb crema fina de cigrons / Restaurant Arka (Sta. Eugènia de Berga)
- Mandonguilles de porc amb bolets al cava / Restaurant Mams (Arbúcies)
- Pota i tripa / Restaurant Ca l’U (Vic)
- Conill amb salsa d’avellanes
Tot estava molt bo, però a mi m’ha agradat especialment l’Enciam brut de Ca l’Ignasi. Si teniu ocasió, no us el perdeu !
I ben dinat, xino-xano hem anat a fer un cafè al Mercadal i desprès hem pogut fer amb calma la visita al Lactium, la Fira del formatge artesà. I aquí si que n’hem tingut per donar i per vendre ! Situada a la Plaça dels Màrtirs, hem pogut gaudir d’una quarantena de parades de formatges, iogurts, vins amb DO catalana i cerveses artesanes. Principalment hi participen formatgers catalans però també hi trobem expositors de Castella i Lleó, el País Basc o Galícia.
Finalment, vam acabar la jornada amb una degustació dels formatges guanyadors maridats amb uns vins excel.lents, el Somdinou Jove blanc i negre del Celler Cooperatiu de Gandesa.
Blocaires assistents
la Montse de Femcuinetes, la Pilar de Les receptes que m’agraden, l’Anna de Llepadits, la Luisa i el Jordi de Baco y boca, la Isa de Recetas y sonrisas i jo, la Laura de Cuinejar.. Podeu llegir alguna altra crònica com la de la Montse al seu blog Roba bruta fem cuinetes, la de la Isa al seu post Flaó ibicenco y el Lactium o el resum al blog del CC Montseny i el corresponent reportatge fotogràfic a Facebook.