Farcellets de butifarra amb fruita dolça
I amb aquesta idea al cap, a l’Amadeu de La Fàbrica de cemento i servidora ens hem empescat uns farcellets de botifarra combinada amb fruita dolça, concretament figues, dàtil i mango.
Necessitarem
Una botifarra crua de pages
3 figues
1 mango
50 gr de pasta de dàtil
mantega
sucre moré
un paquet de pasta brick
Llavors de sèsam torrat
En primer lloc, esparraquem la botifarra i la coem salpebrada a la paella. La reservem.
A banda preparem les fruites:
Figa: pelem i tallem les figues a làmines d’un mig cm de gruix. Les passem per la paella amb una mica de mantega i sucre moré. Quan es caramel.litzen, les retirem i reservem
Mango: el pelem i tallem a làmines i les passem una mica per la paella amb mantega. En aquest cas les podem amanir amb una mica de pebre negre.
Dàtil: podem utilitzar la pasta de dàtil que venen ja preparada a les botigues àrabs. La barregem amb mantega pomada i li afegim unes gotetes de flor de taronger. Ho reservem.
Per muntar el farcellet tallem làmines de pasta brick d’uns 10 cm d’ample. Posem una culleradeta de butifarra cuita i de la fruita amb que la volguem combinar i comencem a plegar la tira triangularment. (es veu molt be aquí). Ho acabem de segellar amb un pinzell i mantega i ho guarnim amb llavors de sèsam torrat.
Ho coem al forn a 180ª uns 20 minuts o fins que la pasta esta ben daurada.
Per la Banda sonora d’avui, m’ha vingut al cap Un africano por la Gran Via interpretada pels grans Radio Futura, com a homenatge a tots aquells que havent nascut lluny, consideren aquest pais nostre com a seu