Fideus de carbassó amb pesto de tomàquet sec
Soc una veritable adicta als gadgets de cuina de tota mena. Peladors, mandolines, estris per espinyolar, espàtules, morters, maquines de fer pasta, motllos per a raviolis, separadors de clares… Si estic trista o he tingut un dia llarg, me’n vaig a passejar per una de les infinites botigues d’aquesta mena i se’m passen tots els mals. Acostumo a caure en la temptació i surto sempre amb algun artefacte. Una dels meus últims pecats el vaig cometre a la botiga Culinarium, on vaig sortir amb una curiosa maquineta dissenyada per fer punta a les hortalisses.
L’estri en qüestió és un tallador en espiral que serveix per a fer zoodles , que és com s’anomenen els fideus de carbassó (o de pastanaga o de cogombre) que s’han posat de moda com a entrant ràpid i saludable. feia temps que el volia estrenar però només trobava receptes amb ingredients d’aquells tan poc “nostrats” com l’omeboshi o les algues.
Fins que al final, les amigues del Verd Primera van venir al rescat. El Verd Primera és un programa de televisió conduit per la Miriam Santamaria i que s’emet de dilluns a divendres a les 13 hores a BTV. Es un magazine que inclou recomanacions per a realitzar activitats físiques, entrevistes, parla de ciència i de salut i té una secció que a mi m´encanta: les receptes en vídeo dels Fogons de la Bordeta. Son un vídeos curts i molt visuals que ens portes receptes molt assequibles i variades. La persona que està al darrera de tots aquests vídeos no és una altra que la nostra Sandra Marquié a qui li vull donar públicament les gracies per a fer un producte tan xulo i engrescador.
I mirant el programa , vaig descobrir una recepta ideal per estrenar la meva maquineta, portar una carmanyola molona i saludable a la feina i a sobre fer-ho en un pim-pam; els Fideus de carbassó amb pesto de tomàquet sec.
Aquí podeu veure el vídeo:
Verd Primera: Fideus de carbassó amb pesto de tomàquet sec
Sabíeu que els zoodels són una barreja de noodle i zucchini ?? Els fogons ens ensenyen a cuinar-los ?:?? FIDEUS DE CARBASSÓ AMB PESTO DE TOMÀQUET SEC ??
Publicado por Verd Primera en Jueves, 29 de junio de 2017
Necessitem
1 carbassó per persona
Un grapat d’avellanes torrades
Un manat d’alfàbrega
6 tomàquets secs
1 gra d’all pelat
El suc de mitja llimona
Parmesà ratllat al gust
Sal, aigua i oli d’oliva
En primer lloc, preparem el pesto. Triturem l’all, las avellanes, les fulles d’alfàbrega i els tomàquets secs amb un minipimer. Ens sortirà una pasta molt espessa que anirem emulsionant amb oli. L’amanirem amb sal i el suc de llimona. Si encara esta massa espessa, li podem afegir una miqueta d’aigua. Finalment hi afegim el parmesà ratllat. Aquest pesto el poden conservar dies a la nevera ja que l’oli que porta li fa de conservant.
A banda, rentem els carabassons i sense pelar-los, els passem pel tallador en espiral. Obtindrem una mena d’espaguetis vegetals que saltejarem amb una mica de sal i oli d’oliva en un wok o paella de parets altes.
Ho servim calent o a temperatura ambient i el condimentem amb la salsa pesto que ja tindrem preparada.
A la Banda sonora, avui sona una cançó tan fresca com la recepta. Raspberry Beret del artista abans anomenat Prince. Sempre em fa moure els peus i m’alegra l’ànima !