Hamburguesa de be
Segon Taller de cuina hindú a La Patente de la ma d’Anjalina Chugani. Aquest cop, un assortiment de plats per menjar de peu dret (Street Food). De tots ells, avui començo amb una hamburguesa de be, preparada d’una manera ben mediterrània.
Necessitem
500 gr de carn de cuixa de be, picada
125 gr de formatge feta
2 culleradetes de menta fresca picada
2 culleradetes de cilantre o julivert picat
2 culleradetes de pa ratllat
2 culleradetes de sumac (si no en teniu, el podeu substituir per pell de llimona rallada)
1 culleradeta de pebre negre
En un bol, barregem la carn picada, el formatge, la menta i el julivert picat, el pa rallat, el sumac i el pebre negre. Ho barregem tot amb les mans fins que tot quedi ben incorporat. Provem un pessic i afegim sal si cal, encara que el feta ja és molt salat i possiblement no caldrà.
Fem boles de la mida d’una pilota de golf, i les aixafem formant hamburguesetes de mida petita.. Les fregim en una paella amb una mica d’oli uns 5 minuts per banda fins que estan torradetes.
El podem acompanyar d’una salsa de iogurt i menta o d’un chutney de mango
A la Banda Sonora, avui una cançó tranquila, per a serenar l’ànima en aquests temps revolucionats que estem vivint, Goose Snow Cone de l’Aimée Mann