Galetes a la crema de castanyes
Dimecres a la tarda plovia a bots i barrals, tenia dos pots de Crème de marrons, i venia molt de gust entrar a la cuina. Vaig buscar que en podia fer i vaig trobar una recepta llaminera, le Biscuits à la crème de marrons & noisette del blog Altergusto.
Necesitarem
150 gr de farina
60 gr de mantega freda
1 llimona
50 gr d’avellana o ametlla en pols
150 gr de crema de castanyes
[a la recepta original afegien 1 o 2 cullerades de sucre, però jo crec que la crema de castanyes és prou dolça i no n’he afegit]
A continuació afegim al crema de castanyes que serà el que lligarà la pasta. No es tracta de treballar-la massa, sinó obtindre una pasta homogènia.
Llavors , l’aplanem amb el corró fins aconseguir un rectangle d’uns 5 mm de gruix, el tapem amb paper film i el deixem refredar com a mínim una hora ala nevera.
Passada aquesta estona, traiem la pasta i la tallem a rectangles de 3 x 6 cm. Els podem empolsinar amb sucre morè. Els posem sobre paper de forn i els coem a 160º
El temps, com sempre, depen de cada forn. No obstant us recomano de treure-les quan encara estiguin toves ja que quan es refreden, s’endureixen força. Les deixem refredar sobre una reixeta.