Magret d’ànec a la taronja
Aprofitant la inusual circumstància que avui venien a dinar les dues princeses -conjunció còsmica que no s’havia produit des del dia de Sant Esteve- he preparat un dels plats estrella de la meva prole: el magret d’ànec.
La veritat és que els hi agrada de totes maneres: sol, amb salsa agredolça, amb compota de poma, ceba confitada, fruits del bosc….El que funciona és combinar l’anec amb una salsa dolça. Jo m’he decidit al final per una salsa de taronja, molt apropiada per aquesta època de l’any. En podem trobar forces variants com la recepta del Magret d’ànec amb taronja i mel del Cuina per llaminers o el Magret d’ànec a la salsa de taronja del programa Cuines a TV3.
Necessitarem:
Un magret per cada dues persones
Dues taronges per cada magret
Una cullerada generosa de mel per cada magret
Dues culleradetes de vinagre de mel o balsàmic
I com que poques coses em produeixen mes joia que compartir un dinar amb les meves princeses, a la Banda Sonora d’avui, Joy dels Iron &Wine (Ghost on Ghost, 2013).