Sopa de xampinyons
Aquesta és una recepta estupenda, una sopeta que li encantava a l’avi Pasqual. La primera vegada la vaig treure de la revista Sabores del Caprabo, pero amb els anys s’ha anat incorporant al receptari familiar. Hi han moltes variants a la xarxa com la del blog Avui menjarem, però jo em decanto per la més bàsica
Senzillament necessitem:
1 ceba mitjana
1/2 kg de xampinyons
un raig d’oli d’oliva
1 litre de caldo
Un grapat d’avellanes triturades
Posem oli al fons de l’olla i sofregim la ceba a foc baix. Afegim els xampinyons pelats i tallats a quarts. Deixem que es vagi coent lentament i que els xampis vagin treient l’aigua. Quan ja estan cuits, afegim un litre de caldo (el podem fer de pastilleta) i ho deixem coure uns 10 minuts més.
Ho triturem amb el minipimer i ho servim amb un polsim d’avellanes triturades a bocins. O nous
Es pot afegir crema de llet si el volem més espès, però a mi m’agrada la versió lleugera
I per un dia plujós com el d’avui, un homenatge als Rollings Stone i a Martin Scorsese: Gimmie Shelter forma part de la banda sonora de tres pelicules imprescindibles Goodfellas (1990), Casino (1995) i The Departed (2006).