Karkadeh, infusió de flors d’hibiscus
A Egipte, és molt habitual que per donar la benvinguda, et serveixin Karkadeh, una infusió freda i refrescant feta amb flors d’hibiscus. Te un punt cítric que el fa molt agradable i un color vermell preciós.
Aquesta tisana és molt comú a tot l’Orient mitjà, però potser és a Egipte on es mes popular. L’hibiscus és una flor vermella de la família de les Malvàcies. És original de la Índia i Malaisia, però fa molt de temps que va arribar a Àfrica i les zones tropicals de Sudamèrica, on es coneix com a Rosa de Jamaica .
Als mercats egipcis es pot trobar fàcilment, en grans piles de color robí. Els antic egipcis pensaven que el te d’hibisc era afrodisíac i per això el tenien prohibit a les dones 🙂 Per sort, ara ja és a l’abast de tothom i encara que es pot servir calent, és fred quan te un gust extraordinari.
Necessitarem
2 cullerades de flors d’hibiscus
1 litre d’aigua
1/2 llimona
sucre al gust (uns 100 gr)
Posem l’aigua a bullir i quan arrenca el bull hi posem les flors d’hibiscus. Aturem el foc, el tapem i ho deixem infusionar uns 5 minuts. Ho colem i el deixem refredar a la nevera
Al moment de servir afegim el sucre i el suc de la llimona.
A la Banda sonora, pop egipci autèntic de veritat: So Ya So , de Mohamed Mounir. 😉