Confitura de taronges de la Torre amb canyella i clau
Aquest any els tarongers de la Torre estan fruitant com bojos. I encara que fem suc cada dia, no se’ns acaben. He pensat a fer confitura de taronja i posar-la com a regal al plat del dia de Nadal. He buscat receptes de confitura per la xarxa i al final he partit de la que ens proposa el bloc L’Hort del Sol, pero eliminant el punt amargant i reajustant el punt de dolç.
Ingredients
6 taronges (aprox 1 kg.)
500 grs. de sucre
1 canó de canyella
4 claus
Es pelen les taronges ben pelades sense deixar res de blanc i es tallen a trossets.
Es posen en una cassola de ferro amb el sucre, la canyella i els claus i es deixa coure a foc baixet, remenant de tant en tant. Al principi va traient suc però mica a mica va agafant la textura adequada. Cal calcular unes 3 hores.
Per saber si està al punt, un truc es agafar-ne una culleradeta, posar-la al plat i partir-la en dues bandes amb la cullera. Si no s’ajunta, està ja a punt.
S’omplen els pots (bullits uns 30 minuts per a esterilitzar-los) mentre està calenta. Han de quedar a ran per evitar que quedi aire.
Un cop plens, es tapen i es bullen al bany maria per a fer el buit (també es poden posar cap per avall)
Ja tinc regals de Nadal !
A la Banda sonora, trio un dels grans himnes d’U2: Pride (In the Name of Love).