Tarta de prèssec i ametlla

Tarta de prèssec i ametlla

El darrer repte de Cooking the Chef em va fer endinsar en la cuina de Jamie Oliver. I la veritat, és que m’hi enganxat. Proposa receptes molt assequibles que sempre superen les expectatives. I com aquest estiu la Doble A (Aisha & April) ens han proposat de fer “repesca” de cuiners, jo he decidit repetir amb el Jamie.

La seva recepta es diu Tartitas de melocotón y almendra del llibre Postres (Jamie & Friends) però jo l’he versionat afegint-hi cireres i albercocs i fent-ho en una sola peça.
Necessitem
1 làmina de pasta de full amb mantega
120 gr de mantega pomada
75 gr de sucre
100 gr d’ametlles moltes
1 ou
La pell ratllada de mitja llimona
1/2 culleradeta d’extracte d’ametlla
Préssecs de vinya, cireres i albercocs

Preparem el motllo amb mantega i una mica de farina i el folrem amb la pasta de full sense estirar-la . Retirem la sobrera passant el corró per la vora del motllo i ho acabem d’ajustar amb els dits.

En un bol barregem 100 gr de mantega (en reservem uns 20), el sucre, la farina d’ametlla , l’ou, la ratlladura de llimona i l’extracte d’ametlla. Un cop barrejat, ho col·loquem dins del folre de pasta de full i ho distribuïm.

Llavors posem per sobre el préssec tallat a llunes, les cireres sense pinyols i els albercocs també a llunes. A la recepta original només posa el préssec però podem utilitzar la fruita que tinguem per casa fent els dibuixos que ens semblin pertinents.

Ho empolsinem amb sucre i hi posem la mantega talladeta a bocins.

Ho coem al forn a 180º uns 20 o 25 minuts (fins que estigui daurada i al punxar traiem l’agulla neta).

Ho podem servir tal qual o amb una  bola de gelat per acompanyar.

A la Banda sonora, Dancing in the Moonlight en la versió dels britànics Toploader (2000). I si voleu la versió original dels King Harvest (1972) la podeu escoltar clicant aquí.