Cabell d’àngel
Primerament rentarem la pell de la carbassa i la trencarem a trossos grans (ja he explicat com de difícil va ser aquesta primera operació !). Li traiem les llavors que podem netejar i torrar al forn amb una mica d’oli i sal
Un cop aconseguit, bullim els trossos coberts d’aigua i un grapat de sal uns 30 minuts en olla normal i uns 20 minuts amb olla a pressió
Un cop passat aquest temps ho deixem refredar, escorrem la carbassa i traiem la polpa, descartant la pell i les llavors. Té una textura filamentosa. La deixem escórrer, traient tota l’aigua que podem i reservem un got d’aigua de la cocció per desprès.
Pesem la polpa i afegim 600 gr de sucre per cada kilo (en algunes receptes la proporció puja fins a 1:1, però nosaltres creiem que així està prou be i no es tan empalagós). Ho posem en una cassola hi hi afegim un parell de canons de canyella i i la pell d’una llimona i mitja. Nosaltres no vam pensara fer-ho, però és millor posar la canyella i la llimona dins d’una malla, perquè sinó després cal anar traient els bocins.
Quan esta feta, apaguem el foc, la deixem refredar, retirem la canyella i la pell de llimona i la posem en pots. I ja esta llesta per fer servir